Portfolio - Dilys Moons Tuinen
Dilys Moons, tuinen, tuinontwerp, beplanting, advies
Dilys Moons, tuinen, tuinontwerp, beplanting, advies
0
archive,post-type-archive,post-type-archive-portfolio_page,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Archive

vogels in het rond

tegen de duinen van Scheveningen ligt deze tuin verscholen. De bewoners wilden een organische tuin en veel vogels zien. Voor de beplanting is daarom gekozen voor veel bessen en plekjes met stekel bosjes voor de vogels om veiligheid te zoeken. Er is weinig verharding alleen wat stapstenen door de borders om doorheen te wandelen. Er is ook een mini vijver geplaatst zodat de vogels kunnen baden en drinken. Voor de baby van het stel is er een gazon om lekker in te rollen. In de avond genieten de ouders onder de pergola met geurende klimplanten.

spelen tussen kleuren en vlinders

Tegen de heuvels van de duinen van Noordwijk woont dit jonge gezin. Ze wilde graag genieten van alle kleuren van de regenboog en ook voor de kinderen wat ruimte om te spelen. Uiteindelijk kwamen we op dit organische ontwerp met heel veel planten.  er is gekozen voor halfverharding; Achterhoeks padvast. Dit heeft een natuurlijke uitstraling en de planten vallen er mooi overheen. Voor de kids is er een plek om te schommel terwijl de ouders genieten onder de pergola met rankende druiven.

vloeiende cottage garden met zwemvijver

Dit was een erg speciaal project was dit om te ontwerpen en beplanten! De wensen van de bewoners waren; een bepaalde ‘flow’ in de tuin maar toch ook met een strak randje. Uiteindelijk is het een bijzondere tuin geworden met prachtige kronkel paadjes van Courtyard Stones. Die je van de voortuin leiden tot aan het vlonder aan de achterzijde. Wanneer ze naar hun tuinkantoor open, doen ze dat door een ‘Wisteria Lane’ (laan van blauwe regen, dat is pas naar werk gaan..). Na hun werk kunnen ze genieten van een verfrissende duik in hun zwemvijver met een natuurlijke beekloop. Zelfs voor hun geliefde katten is een prachtig buitenverblijf gebouwd, waarbij de bewoners in hun schommelstoel kunnen genieten van hun diertjes omgeven door geurende rozen. Bij hun hoofdterras is een kruidenspiraal, waarbij ze genieten van zowel de geur als de smaak van de kruiden.

En dan niet geheel onbelangrijk. Voor de beplanting hebben ze ervoor gekozen om grote oude bomen te laten plaatsen o.a. een 30 jaar oude perenboom, een meerstammige berk en een kurkeik. De organische borders zijn straks gevuld met weelderige beplanting in wit, roze en paars tinten. Bij het talud naast het vlonder is gebruik gemaakt van een biologisch bloemenmengsel. Kortom een tuin om nog eens te bezoeken.

Eten en spelen in primaire kleuren

Voor een jong gezin in Haarlem deze speelse tuin ontworpen. In plaats van de standaard pasteltinten, gaven zij de voorkeur aan primaire kleuren als blauw, rood en geel. De lijnen zijn organisch en er is een stapelmuurtje gemaakt voor de insecten. De meisjes genieten van het gazon en rennen vaak door de tuin op blote voeten. Tussen de planten, staan veel eetbare beplanting. De meisjes genieten van frambozen, bessen, druiven en kweepeer.

genieten in purper en blauw

In een relatieve vervallen stadstuin in Katwijk, hadden de bewoners een bijzonder kleuren wens, purper en blauw. Ik moest even nadenken.. hoe zou dat staan? Maar het resultaat is verrassend geworden! De strakke schuine lijn, breekt de kleine vierkante ruimte en de pergola achterin staat prachtig tegen het geleende landschap.

Genieten aan het water

Organische grind pad vanaf het huis naar een rond vlonder aan het water. Heerlijke oranjerie om het hele jaar buiten te genieten en in de borders veel pastel met roze roosjes met wuivende siergrassen. Als boom een kurkeik met een prachtige ruige bast en grijs blad.

Boom in huis

Een kleine open glazen ruimte in huis. Wat een luxe. Wat zullen we er mee doen? Er leek mij maar 1 ding het mooiste. We plaatsen een boom in uw huis. Daar geniet je elk seizoen van. Hier een rode esdoorn in combinatie met het natuurlijke materiaal van een vlonder.

Cottage garden bij de molen

Een unieke locatie, vraagt om bijpassende beplantingsplan. Als opzet is de cottage garden gekozen, dus een tuin met veel kleur, bloemen, kruiden, bessen en eetbare beplanting. Een feestje om in te zitten.

Groen en organisch

Met verhoogde cortinstale borders is van een vierkante ruimte verzacht in het lijnenspel. Er is veel frisgroene beplanting toegepast die straks weelderig over de border heen zal vallen.Een prachtige meerstammige boom die het hele jaar rond de aandacht trekt. De wanden zijn met houten gevelbekleding bedenkt en er is gekozen voor halfverharding, Achterhoeks padvast, dat het water goed doorlaat.