Medium tuinen Archives - Dilys Moons Tuinen
Dilys Moons, tuinen, tuinontwerp, beplanting, advies
Dilys Moons, tuinen, tuinontwerp, beplanting, advies
82
archive,tax-portfolio_category,term-medium-tuinen,term-82,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive

Archive

Genieten aan het water

Organische grind pad vanaf het huis naar een rond vlonder aan het water. Heerlijke oranjerie om het hele jaar buiten te genieten en in de borders veel pastel met roze roosjes met wuivende siergrassen. Als boom een kurkeik met een prachtige ruige bast en grijs blad.

Vogeltuin met alleen maar planten en een strak randje

Bewoners zijn dol op planten. Dus maakte we hier een plantenparadijs van. Met genoeg voeding voor de vogels en plekjes om te broeden. Via staptegels wandelen van het ene terras naar het andere. De strakke tuinbank contrasteert mooi tegen de wilde natuur.

Sprookje in de schaduw

Verscholen tegen de duinen deze prachtige villa met eerst slechts een grindpad. Daar hebben we wat aan gedaan!In stijl van het huis hebben we een sprookjesachtige voortuin gecreerd. Er zijn verschillende tinten groen en een variatie aan bladstructuren toegepast. De beelden spreken voor zich.

Eten, spelen en egels

In een woonwijk, hebben we een natuurlijke tuin gecreëerd. Met speelplekjes voor de kinderen. Ze kunnen zich verstoppen in de tipi van berkentakken en bramen plukken van de buitenkant. Ze kunnen over keien klimmen en beestjes vinden er ook een plek. Een takkenril is nog een fijne schuilplaats voor egels en andere diertjes. Door de hele tuin ligt een cirkel van staltegels. Zo kunnen ze uit hoeken en gaten frambozen en bessen plukken. De planten bloeien weelderig het hele jaar door. Een kruidencirkel om van te koken. En voor de de bestrating is een combinatie gemaakt van oude klinkers en flagstones.

Stadstuin in de schaduw

Midden in het centrum van Rotterdam, verborgen tussen hoge gebouwen, is een paradijs in de schaduw gecreeerd.

Er is gebruik gemaakt van verschillende bladstructuren  en veel wintergroene beplanting waardoor de tuin altijd aantrekkelijk is om naar te kijken. De verschillende tinten groen, zorgen voor een rustige en natuurlijke uitstraling. De vijverschaal voor de vogels contrasteert mooi tegen de wilde beplanting.

Voor het terras zijn flagstones gebruikt met kruipende beplanting ertussen.

Een feestje in de stadsmuren

Achter een een poort, huist zich zowaar een klein paradijsje. Een tuin ingesloten in oude stadsmuren. De wens was bloemen, vogels, bijen en vlinders in elk seizoen. Voor de vogels en salamanders zijn kleine waterplekjes. Voor de bijen en vlinders is in elk seizoen nectar te vinden. En de vogels genieten van de bessen.

Vind rust in de schaduw

De bewoner vroeg om mijn hulp om hun huidige tuin om te toveren tot een waar planten paradijs in de schaduw. Bij aankomst lag er enkel grind en stenen. De wens was om een plek te creëren waar je echt tot rust kon komen. We hebben al het grind uitgeschept en alleen wat stenen hergebruikt als stapstenen. Om rust te creëren is er veel bladbeplanting toegevoegd en wintergroenen planten. Omdat groen staat voor rust. De bloemetjes in de beplanting zijn fijn en en de kleuren zijn rustig. De wanden zijn bedekt met geurende klimmers en het ritselen van de bamboe helpt bij de ontspanning.

Moestuinbakken, spelen en bloemenpracht

De bewoners wilden graag een natuurlijke tuin waar zowel hun zoontje als zij, volop van konden genieten. In de tuin is veel eetbare beplanting toegepast als een kersenboom, bessen, kruiden, frambozen en bramen. Het hele jaar door kunnen de bewoners zelf groente kweken in de moestuinbakken. Er is een prachtige natuurlijke schutting van kastanjehout toegepast met eetbare klimplanten. In de borders zijn bijen- en vlinderlokkende beplanting uitgezocht. Voor hun zoontje is genoeg te spelen; een zandbak, een groot gazon en vers fruit en groente uit eigen tuin!

De levende tuin

Aan de rand van de stad wilden de bewoners graag leven met veel dieren om zich heen. De beplanting is hierop uitgezocht. Prachtige vaste planten die bijen en vlinders aantrekken. Tussen de vaste planten staan bloeiende kruiden, die zowel voor de sier als voor praktisch gebruik zijn toegepast. Er staan fruitleibomen voor zowel de bewoners om van te genieten, als de vogels. Moestuinbakken zijn klaar voor gebruik en geurende klimplanten voor een heerlijke zomeravond.